Uttryck dig med tapeter!

Tapeter

Stora mönster, tapeter i taket och skarpa färger är bara några förslag på hur du kan ge ditt rum karaktär, rymd och edge. Med nya tapeter kan du skapa en helt ny känsla i ett rum och det kan vara ett sätt att uttrycka din personlighet.

Även om mjuka och dova färger är ett säker kort talar inredningstrenderna om betydligt djärvare tapetval i form av djungelmönster, botanik av olika slag, starka färger och animaliskt print.

Något för varje rum

Nya tapeter förser ditt rum med karakteristiska egenskaper och skapar samtidigt ett minnesvärt uttryck som har en förmåga att göra ett statement. Tapeterna kan användas för att dela in ett rum, genom att skapa ”olika rum i rummet”. Det kan med fördel tillämpas på kvadratsnåla ytor men kan lika väl rama in ett rum med mycket rymd. Var inte rädd för att blanda stora mönster med mindre detaljer, eftersom dessa kan fångas upp med inredningen på annat sätt. Till exempel genom en möbel, tavla eller stilleben i samma färgnyans.

En mönstrad tapet behöver absolut inte ta över hela rummet. Det kanske räcker med att tapetsera en vägg, två väggar eller kanske taket? Olika tapeter och tapetstilar kan även vara ett sätt att leka med olika strukturer vilket förser rummet med ytterligare en aspekt och inredningsdetalj.  

Och varför inte prova på att våga att tapetsera själv? Det kan vara fördelaktigt inte minst ekonomiskt eftersom det betyder att du slipper extra kostnader för hantverkare – men framförallt kan du känna dig extra nöjd och stolt över ditt arbete, vilket ger en extra dimension till ditt personliga uttryck.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *