Utsidan är viktig – åtminstone för ditt hus

fasadtvätt

En rätt behandlad fasad är en viktig förutsättning för att ditt hus ska få ett långt och problemfritt liv. Hur ofta du behöver tvätta din fasad beror på var i landet du bor, och vilken färg du har på huset.

Att en husfasad blir beväxt är ganska vanligt även i Sverige nuförtiden. Delvis brukar detta förklaras med att vårt klimat blivit varmare samtidigt som vår årsnederbörd ökat. En annan orsak är att de färger vi använder för att måla vår hus med numera är betydligt miljövänligare än förr.

Färgerna innehåller fortfarande bekämpningsmedel mot mögel- och algangrepp, men dessa innehåller inte längre bly och kvicksilver. Detta är naturligtvis väldigt bra för vår miljö, men betyder också att vi behöver tvätta vår fasad oftare för att vårt hus inte ska komma till skada,

Detta är dock få personers drömsemester, och det oftast bäst att anlita professionell hjälp när utsidan av ditt hus behöver rengöras. Många målar dessutom om i onödan när det hade räckt med en ordentligt utförd fasadtvätt. Det kan också vara viktigt veta hur man tvättar fasaden så att den blir helt ren, men samtidigt inte riskerar att skadas genom att fukt från från tvätt-tillfället hamnar på fel plats och blir kvar där.

Ett företag som utför fasadtvätt i Göteborg med omnejd är Lorné Tak och Fasad. De har sammanlagt 40+ års erfarenhet av den här typen av jobb och är ett säkert val när du vill ha hjälp med fasadtvätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *