Sportfiska med digitala hjälpmedel

Tiden av att fiska med endast att metspö är förbi och idag finns det en uppsjö av digitala och tekniska hjälpmedel och tillbehör för att förbättra din fiskelycka. En deeper kan du tillexempel koppla direkt till din android eller Iphone och du kan enkelt manövrera dig och utforska vatten för att fiska som ett proffs.

En deeper är ett form av ekolod som direkt förser dig med information om vattnets botten, temperatur eller djup och den kan med dess ekolod-teknik indikera var fisken finns. Också ur ett säkerhetsperspektiv finns det högteknologiska flytoveraller och flytvästar som är utformade för att du ska kunna röra dig smidigt och obehindrat när du fiskar.

En GPS är också ett sedan länge behjälpligt hjälpmedel för att kunna manövrera rätt och lättare undvika grund för den som utforskar nyare vatten. Och med mobilen kan du såklart även fiska efter goda råd och tips från andra fiskare! Men oavsett vilka fiskeprylar och produkter du väljer för att förbättra ditt fiske så bör säkerheten alltid vara det som kommer först.

Även om det finns många smarta digitala lösningar för sportfiske så bör en proffsig fiskare alltid ha med sig manuella verktyg som en tång eller en vasskniv för att kunna knipsa bort krokar och annat som kan orsaka skada.

Utrustning och material bör alltid anpassas till väderlek, klimat och vatten som gäller för det aktuella fiskeområdet. Vare sig du är amatör eller proffsfiskare är det alltid en god idé att prata med någon som har erfarenhet av att ha fiskat tidigare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *