Så undviker du att din mobil blir hackad

hackad mobil

En hacker kan göra väldigt mycket med en hackad mobil. Allt smartare telefoner och faktumet att vårt liv mer och mer finns online gör din mobiltelefon till en måltavla för nätbrottslingar som vill åt dina kontouppgifter. Men det finns åtgärder att använda sig av för att skydda sig.

1. Använd ett starkt lösenord

Ett för enkelt lösenord gör det väldigt lätt för hackare att ta sig in i din mobil. Många appar, tjänster och sajter kräver ett lösenord som är minst åtta tecken långt, och där både siffror och bokstäver ingår. Det svåra är att komma ihåg dem, då den här typen av lösenord oftast blir krystade och icke-organiska. Försök att hitta en minnesregel som gör att du kommer ihåg ordet.

Du kan också använda dig av en lösenordshanterare som till exempel SplashData eller LastPassPremium på Blackberry World om dina lösenord är för svåra att komma ihåg.

2. Använd trådlösa nätverk på ett säkert sätt

Det är viktigt att ditt trådlösa nätverk har säkra inställningar, och när du loggar in via en öppen anslutning på ett café eller liknande, var noga med att använda dig av VPN (Virtual Private Network).

Öppna wifi-nätverk är inte krypterade eller lösenordsskyddade, vilket gör att andra lätt kan se allt du gör när du är på Internet, däribland vilka lösenord du skriver in. Öppna wifi-nätverk är det absolut enklaste sättet att spionera på användare, och det är viktigt att se över sina rutiner för att få maximal säkerhet.

3. Kryptera din data

Många datorer och smartphones låter dig skydda din data. Om den här möjligheten finns, använd den. Den som försöker spionera på dig kommer då inte åt känslig information.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *