Den italienska matupplevelsen – mitt i Göteborg

Äta god italiensk mat i Göteborg

Att sätta sig ned vid bordet med de rutiga dukarna och invänta pizzan eller pastan är en fantastisk känsla. Den italienska maten är dock inte alltid lätt att hitta i Göteborg, och brister det inte i smak så brister det i atmosfär och autenticitet. Men frukta inte, det finns de som ha lyckats ta smaken av Italien till Göteborg.

Det finns få internationella kök som är lika populärt och älskat som det italienska. Pizza och pasta är rätter som aldrig går ut tiden, och lägg därtill rätter inom kategorin antipasti såsom sallad med buffelmozzarella så förstår man snabbt varför den italienska maten är så omtyckt.

God italiensk mat i Göteborg

Italiensk mat utanför Italien är alltid en svår fråga. Inte sällan hävdar restauranger att maten är italiensk, men använder inte rätt råvaror eller har rätt kunskap om hantverket och lever slutligen inte upp till det löftet.

En restaurang som, via ett stort hantverkskunnande och en stor kärlek och passion för den italienska maten, lyckats ta de älskade italienska smakerna till Göteborg är Ristoria. Ristoria är en restaurang, en marknad och en mötesplats för alla som älskar det italienska köket.

Under deras egna matresa till Italien fick teamet på Ristoria otroliga smakupplevelser, både på lokala hak och nationellt kända restauranger. Nu är målet att ta med gästerna i Göteborg på samma matresa i Göteborg, oavsett om det gäller frukost, lunch, brunch eller middag.

Till Ristoria går du om du vill ha den äkta italienska matupplevelsen. Allt från mat till dryck till stämning inspireras av det italienska köket. Är det så att du hellre lagar maten själv hemma så är Ristorias mercato ett underbart alternativ. Där hittar du alla råvaror som krävs för att laga äkta italiensk mat på hemmaplan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *